Bolsonaro vrea scuze de la Macron
Externe 28 august 2019, 23:11 | 1073

Disputa dintre președintele brazilian și omologul său francez continuă. Jair Bolsonaro ar accepta cele 20 de milioane de dolari din partea G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană dacă banii vin la pachet cu scuze publice din partea lui Emmanuel Macron. Asta în condițiile în care pădurile din Brazilia ard de câteva săptămâni, iar sute de oameni au ajuns la spital cu probleme de respirație.

Jair Bolsonaro și Emmanuel Macron au intrat într-o dispută verbală publică şi personală după ce președintele brazilian a ironizat-o pe Facebook pe soţia lui Macron şi l-a acuzat pe liderul francez de nerespectarea suveranităţii Braziliei. Macron l-a făcut pe Bolsonaro mincinos şi a afirmat că, probabil, femeilor din Brazilia le este ruşine cu preşedintele lor. Iar liderul de la Paris nu pare dispus să-și ceară scuze, așa cum insistă omologul său.

Scuze au venit însă la adresa Franței din partea scriitorului brazilian Paulo Coelho, care într-un video postat pe o rețea de socializare s-a declarat rușinat de atitudinea președintelui din țara sa.

”Nu este vremea de dispute personale”, afirmă și actorul Leonardo DiCaprio, care a anunțat că donează 5 milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene.

Între timp, incendiile continuă să distrugă mii de hectare, deși oficialii brazilieni insistă că situația este sub control. Doar într-o singură zi au fost înregistrate peste o mie de noi focare, multe dintre ele pornite de localnici.

În timp ce pădurile ard, spitalele sunt pline de oameni care se plâng că nu mai pot respira din cauza fumului ce acoperă tot mai multe orașe din Brazilia. 

Opinia ta contează. Comentează!