image
Sursa foto: libertatea.ro

Mormonii nu mai au voie să meargă cu pistolul la biserică

Biserica mormonă a interzis explicit portul armelor de foc în lăcaşurile sale de cult.

„Bisericile sunt destinate venerării lui Dumnezeu şi sunt refugii împotriva îngrijorărilor şi preocupărilor lumii. Cu excepţia reprezentanţilor forţelor de ordine în activitate, portul de arme letale pe proprietăţile Bisericii, fie ele la vedere sau nu, este interzis”, prevede în noua versiune regulamentul Bisericii mormone la capitolul „Arme de foc”.

În versiunea precedentă a acestor ”consemne”, portul armelor era doar descurajat şi calificat drept ”neconvenabil”.

Decizia Bisericii mormone de a-şi înăspri poziţia pe acest subiect nu este legată în mod direct de seria de incidente armate care au îndoliat recent Statele Unite.

Biserica a reacţionat la modificarea legislativă din statul Texas, care a retras ”bisericile, sinagogile şi alte lăcaşuri de cult” de pe lista locurilor unde portul unei arme de foc poate fi pedepsit cu un an de închisoare, transmite AFP, citată de Agerpres.

Începând de la 1 septembrie, oricine poate intra în aceste lăcaşuri având asupra sa un pistol, dacă interdicţia nu este prevăzută oficial de cultul respectiv. Biserica mormonă, întemeiată în 1830, are sediul mondial la Salt Lake City, în statul american Utah, şi 16 milioane de membri, mai multe de jumătate dintre ei în SUA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: