Vreme extremă în Spania
Externe 28 august 2019, 21:22 | 1262

Alertă de călătorie în Spania. Serviciul local de meteorologie a avertizat că în zilele următoare țara va fi afectată de fenomene meteo extreme. Despre ce este vorba aflați în cele ce urmează.

SPANIA Potrivit meteorologilor spanioli, în vestul Peninsulei Iberice sunt așteptate ploi torențiale cu grindină și furtuni violente, fenomene ce se vor resimți și în nordul Italiei. Traficul aerian ar putea fi grav afectat. În aceste condiții, Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie în Spania și îndeamnă cetățenii care se află sau urmează să ajungă în această țară să fie vigilenți. Alerta meteorologică vină la doar o zi după ce o furtună însoțită de ploi torențiale și grindină a făcut prăpăd în Madrid. Mai multe străzi au fost transformate în râuri, iar sute de maşini au fost distruse.

GRECIA Nici Grecia nu este o destinație lipsită de pericole zilele acestea. Autoritățile elene au emis o nouă avertizare de călătorie, întrucât se menține riscul ridicat de incendii de vegetație, alimentate de temperaturile ridicate și intensificarea vântului. Zonele vizate sunt Attica, Grecia Centrală, Korinthia, precum și insulele Evia, Lesbos, Skyros și Limnos.

PUERTO RICO Autorităţile din Puerto Rico au declarat stare de urgenţă în aşteptarea furtunii tropicale „Dorian”, care s-a format în Caraibe şi are potenţialul de a deveni uragan. Guvernatorul regiunii a îndemnat populația să își facă provizii, să își securizeze locuințele și să se aștepte la ce e mai rău. 360 de adăposturi vor fi deschise pentru a-i găzdui pe eventualii sinistrați. Amenințarea vine în condițiile în care Puerto Rico nu și-a revenit în totalitate după uraganul „Maria”, care a lovit țara în septembrie 2017. 10 oameni au murit atunci, milioane de locuințe au fost distruse, iar întreaga țară a rămas câteva săptămâni fără energie electrică. 

Opinia ta contează. Comentează!