/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Nicu Popescu: Guvernul de la Chișinău și cel de la București vor avea în curând o nouă ședință comună

missing
27 august 2019, ora 16:48

Guvernul Republicii Moldova și al României vor avea în curând o nouă ședință comună. Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Nicu Popescu, aflat într-o vizită la București. Acesta nu a anunțat data ședinței comune ale celor două Executive.

Popescu a mai spus că s-a întâlnit la București cu omologa sa Ramona Mănescu.

„Am discutat cu ministrul român de externe despre dinamizarea relațiilor moldo-române, sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova pentru a ancora țara noastră ireversibil în spațiul european. Am convenit cu doamna Mănescu că vom face aceasta în special prin interconectări energetice sigure, infrastructură de calitate și telecomunicații la prețuri accesibile.

Pentru că eram în ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova am subliniat că ne dorim foarte mult după ce am obținut independența politică și economică să o obținem și pe cea energetică. În același context am menționat că Republica Moldova nu-și dorește sub prezența oricăror trupe militare străine pe teritoriul nostru”, a comentat Nicu Popescu.

Ministrul a mai spus că a invitat-o pe Ramona Mănescu să vină cu o vizită oficială la Chişinău.

Executivul din România și cel din Republica Moldova se întrunesc o dată pe an în ședințe comune. Anul trecut, ședința a avut loc în luna noiembrie, la București.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram