Renato Usatîi: Parlamentul se transformă într-un teatru al absurdului

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, critică dur, într-o postare pe contul său de Facebook, activitatea Legislativului de la Chișinău și deputații din actuala majoritate parlamentară pentru faptul că nu au realizat nimic din promisiunile pe care le-au făcut oamenilor, în schimb și-au luat salariile și merg în vacanță.

Usatîi le amintește deputaților din coaliția majoritară câte legi și acte importante ar fi trebuit să adopte. „Parlamentul Moldovei se transformă tot mai mult într-un teatru al absurdului. Cetățenii i-au rugat pe aleșii poporului să lase odihna la o parte și să se ocupe cu ceea ce le-a fost încredințat – să voteze legea lustrației, să anuleze legea care a pus întoarcerea miliardului furat pe spatele oamenilor, să stopeze schemele din a căror cauză achită tarife hoțești pentru energia electrică, să curețe administrația de stat de ortacii lui Plahotniuc, să le ridice imunitatea parlamentară uzurpatorilor și figuranților furtului secolului, să revizuiască dosarele politice, să-i elibereze și reabiliteze pe condamnații politici, pe care i-a hărțuit în toți acești ani regimul lui Plahotniuc, și multe altele”, a scris Renato Usatîi.

El menționează că în pofida faptului că sunt atâtea probleme de rezolvat, deputații au ales să meargă în concediu, ba și-au mai primit și salariile nemeritate. „În schimb, vedem că deputații, deși au lucrat doar o parte din iunie și în iulie, au intrat în concediu de la 1 august. Au revenit pentru două zile, timp în care, în principiu, nu au adoptat nicio decizie importantă care ar influența în bine viețile oamenilor. Astfel, deputații aleși în februarie, au lucrat, de facto, două luni, dar vor primi salariul pentru jumătate de an”.

Renato Usatîi le amintește aleșilor poporului că nu au îndeplinit niciuna din promisiunile făcute în campania electorală, când vorbeau de dezoligarhizarea țării. „Toți principalii figuranți ai jafului secolului și uzurpatorii puterii în stat rămân la libertate. Practic toate schemele democraților lui Plahotniuc de monopol asupra exportului de metale, cereale sau nuci, continuă să funcționeze. Nici un contrabandist din cadrul MAI nu a fost trimis în fața justiției. Din contra, unii dintre ei sunt acum în preajma noului ministru de Interne, deși anume un coleg de-al său de partid a stat nouă luni la închisoare pentru că a deconspirat schemele de contrabandă cu țigări și beneficiarii acestora”.

Liderul Partidului Nostru se arată dezamăgit de activitatea, sau mai corect de inactivitatea actualei majorități. „Inacțiunea, nehotărârea, lipsa voinței politice și, în unele cazuri, preluarea  practicilor criminale ale fostului regim au devenit principalele caracteristici ale noilor autorități și ale componentelor majorității parlamentare”.

El menționează că nu pentru aceasta a luptat el și Partidul Nostru ani întregi pentru a răsturna regimul lui Plahotniuc. „Este clar că regimul lui Plahotniuc trebuia dat jos. Pentru aceasta a luptat Partidul Nostru, în pofida persecuțiilor judecătorilor și procurorilor lui Plahotniuc, în pofida faptului că a fost exclus în mod repetat de la alegeri și a altor abuzuri, în timp ce unii din actuala guvernare făceau front comun cu PDM. La fel de clar este însă și faptul că actualul parlament nu răspunde așteptărilor și speranțelor alegătorilor”.

La finalul postării sale, Usatîi promite că în viitorul Parlament vor intra deputați care se vor gândi în primul rând la oameni. „În mod cert, vom face așa ca în viitor, cetățenii moldoveni să se mândrească cu deputații lor, care, într-adevăr să fie slugi ale poporului, dar nu să paraziteze pe spatele oamenilor”, a scris Renato Usatîi.

Amintim că Parlamentul, format în urma scrutinului din 24 februarie, și-a început de fapt activitatea în luna iunie, când a fost creată majoritatea PSRM-ACUM. Deși au promis ample acțiuni de dezoligarhizare a țării, eliminarea schemelor corupte și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, foarte puține din aceste acțiuni au fost realizate.

Mai mult, actuala alianță a continuat practica de a numi în funcții cheie în stat persoane afiliate politic și a adoptat un șir de măsuri fiscale împovărătoare pentru cetățeni și mediul de afaceri. De la 1 august Parlamentul a ieșit în concediu, pe care l- întrerupt pentru două zile – 15-16 august.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...