/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Vlah cere procurorului interimar Robu să-l demită pe procurorul Procuraturii UTA Găgăuzia. Motivul

missing
08 august 2019, ora 23:12

Bașcanul Găgăuzie Irina Vlah cere procurorului interimar Dumitru Robu să-l demită pe procurorul interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia Vasilii Stoinov. Vlah spune că numirea în funcție ai lui Stoinov s-ar fi făcut în mod ilegal. Declarațiile au fost făcute într-o intervenție live pa pagina sa de Facebook.

Persoana care este numită în funcția de procuror la Procuratura din Găgăuzia trebuie să activeze în cadrul instituție, lucru ce la domnul Stoinov nu a fost. Mă adresez domnului Robu și insist ca procurorul Găgăuziei Vasilii Stoinov să fie demis din funcție. Au fost încălcate mai mule prevederi constituționale. El a fost numit de Partidul Democrat. Domnul Stoinov avea anumite ordine pe care trebuia să le îndeplinească. I-a fost indica să facă tot posibilul ca eu să nu fiu în campania electorală, să mi se pornească un dosar penal. ”, a spus Vlah.

Vasilii Stoinov este în funcția de procuror la Procuratura din Găgăuzia de peste un an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram