Monopolul la nuci discutat la Guvern
Social 8 august 2019, 20:27 | 1767

50 de eurocenți sau chiar un dolar pentru fiecare kilogram de nuci exportate. Aceasta ar fi taxa, pe care unii antreprenori o achitau neoficial fostei guvernări, potrivit șefului Executivului. Maia Sandu i-a îndemnat pe toți producătorii de nuci și exportatori să spună public acum cine din foștii guvernanți le cerea bani.

Maia Sandu mai spune că polițiștii îi hărțuiau, la comanda PD, și pe oamenii care beneficiau de ajutoare sociale și vindeau și nuci.

Pe 1 iulie curent, Maia Sandu a dispus crearea unei comisii interguvernamentale care să examineze problema monopolului la exportul de nuci. Anterior, presa de investigație a scris că în schemele cu nucile era implicat premierul Pavel Filip. Solicitat să comenteze intențiile prim-ministrului, actualul deputat PD Pavel Filip ne-a declarat că adevărul va ieși degrabă la suprafață.

Într-o investigație, Jurnal TV a arătat cum oamenii, care-și vindeau miezul de nucă au fost nevoiți să apeleze la una dintre companiile protejate de autorități. Ar fi vorba de firma lui Dumitru Vicol, cuscrul fostului premier Pavel Filip. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie