/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Sandu explică de ce vor fi anunțate atât de târziu candidaturile judecătorilor la CCM

missing
08 august 2019, ora 22:22

Comisia de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale (CCM) va anunța în această seară candidații. În acest sens, prim ministra Maia Sandu a venit cu mesaj pe Facebook și a precizat din ce motiv candidaturile la CCM vor fi anunțate atât de târziu. 

„Astăzi, 8 august, toată ziua au avut loc interviurile cu candidații la funcția de judecător al Curții Constituționale. Conform Regulamentului, toți candidații trebuie intervievați în aceeași zi, din acest motiv, concursul a durat până seara târziu. De asemenea, suntem obligați să anunțăm rezultatele imediat după finalizarea concursului”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Interviurile cu fiecare candidat a durat circa 40 de minute. În concurs fiind acceptați 12 candidați. După finalizarea evaluărilor, la aproximativ 23:45, Comisia va anunța, candidații câștigători.

Comisia este constituită din următorii membri: premierul Maia Sandu, ministrul Justiției, Olesea Stamate, secretarul general adjunct al guvernului, Roman Cazan, avocatul poporului, Mihail Cotorobai (drept de vot consultativ), expertul în drept public, Nicolae Osmochescu, doctorul în drept, Octavian Cazac, președintele Centrului de Resurse juridice, Vladislav Gribincea, și directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.

Înregistrările video vor fi publicate online odată cu încheierea tuturor interviurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram