Constantin Manole, eliberat din arest
Social 7 august 2019, 22:15 | 4375

Constantin Manole a fost eliberat astăzi din arest la domiciliu. Omul de afaceri care acum câțiva ani era unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Republica Moldova, a ajuns la închisoare după ce ar fi refuzat să facă business cu persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. În timp s-a mai ales cu un dosar penal pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contractule după ce a luat un credit de la o bancă. În fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au venit mai mulți susținători ai lui Manole, cerând eliberarea lui.

La Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a venit și fiica omului de afaceri, Elena Manole.

Au venit să-l sprijine pe Constantin Manole și alți oameni de afaceri sau activiști civici, care spun că au avut de suferit pe timpul fostei guvernări.

Omul de afaceri Constantin Manole ar fi refuzat, în 2010, să transfere un credit neperformant de la Victoriabank la Banca de Economii. Tot atunci, ar fi respins propunerea de a face business cu persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Manole a fost arestat preventiv în martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. În data de 14 martie a acestui an, la doar câteva minute de la eliberarea din penitenciar, el a fost reținut din nou. Anterior, în cadrul emisiunii „60 de minute” a fost prezentată o scrisoare, pe care Constantin Manole a întocmit-o când era în Penitenciarul nr. 13. El dă numele celor, care l-ar fi băgat în pușcărie și i-ar fi distrus afacerea. În aceeași scrisoare, Manole povestește despre persecuțiile la care a fost supusă familia sa. Mai mult. Fiica omului de afaceri Elena Manole a declarat că fratele ei ar fi fost ucis în bătaie pentru că tatăl lor ar fi refuzat să recunoască în instanță faptele care i se imputau. Nimeni dintre cei vizați cu au comentați acuzațiile care le-au fost aduse.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie