/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

31 de judecători noi, numiți în funcții de Consiliul Magistraturii

missing
07 august 2019, ora 18:24

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) numit ieri 31 de judecători noi, în diverse instanțe din republică. 

Printre candidați sunt zece absolvenți ai Institutului Național al Justiție și 21 de candidați numiți în temeiul vechimii în muncă.

LISTA CANDIDAȚILOR

Din lista totală a celor care au candidat la funcția de judecător, șapte absolvenți ai Institutului Național al Justiției, au refuzat funcțiile vacante propuse de Consiliul Superior al Magistraturii.

Tot ieri, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a propus preşedintelui Republicii Moldova numirea în funcție administrativă, pe un termen de patru ani următorii judecători:

  • Igor Botezatu, în funcția de președinte al Judecătoriei Comrat;
  • Vadim Belous, în funcția de președinte al Judecătoriei Soroca;
  • Sofia Aramă, în funcţia de vicepreşedintă a Judecătoriei Cimișlia.

Totodată, plenul CSM a propus preşedintelui Republicii Moldova numirea prin transfer, în funcţia de judecător la Judecătoria Ungheni magistratul Ion Ghizdari de la Judecătoria Bălți.

Totdată, CSM a anunțat concurs pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Judecătoriei Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram