CEC a aprobat programul alegerilor locale. Când începe campania electorală

by D M
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic al alegerilor locale generale care vor avea loc la 20 octombrie curent. Documentul conține informații despre începerea perioadei electorale, agitației electorale, dar și a înregistrării candidaților. În cadrul scrutinului vor fi aleși noi primari, consilieri raionali și consilieri locali.

Astfel, potrivit programului calendaristic perioada electorală va începe la 19 august. Până la 14 septembrie vor fi constituite secțiile de votare în baza propunerilor primarilor. 

De asemenea, până la 19 septembrie candidații vor putea depune documente necesare pentru înregistrarea în cursa electorală. În fiecare zi vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea ordinii de înscriere a candidaților în buletinul de vot. 

După înregistrarea în cursa electorală va începe campania electorală, iar până la 16 octombrie va avea loc tipărirea buletinelor de vot. 

În ziua alegerile secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07.00 până la 21.00. La necesitate  fi posibilă prelungirea, cu cel mult două ore, a termenului votării pentru a permite alegătorilor care stau în rând să își exercite dreptul la vot. 

La 20 octombrie 2019, în ziua când R. Moldova alege primarii și consilierii în toată țara, vor avea alegeri parlamentare noi în patru circumscripții, după ce la mandate de deputat au renunțat Andrei Năstase, Viorel Melnic, Vladimir Plahotniuc și, respectiv, Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...