Cere demisia lui Dragoș Vicol
Social 5 august 2019, 19:53 | 1190

Un membru al Consiliului Audiovizualului a cerut astăzi demisia directorului instituției, Dragoş Vicol. Dorina Curnic l-a acuzat pe Vicol de un management defectuos al instituției, întrucât a făcut un „maraton de ședințe publice ale Consiliului”, în absența ei. Dragoș Vicol nu a reacționat în niciun fel.

La sfârșitul ședinței, un alt membru al CA, Veronica Cojocaru, a declarat că susține propunerea colegei sale Dorina Curnic.

Am încercat să vorbim cu Dragoș Vicol, pentru a afla ce crede despre cererea colegei sale, dar el nu a răspuns la apel. Amintim că la sfârșitul lunii iulie și premierul Maia Sandu le-a cerut membrilor Consiliului Audiovizualului să demisioneze, pe motiv că nu și-au îndeplinit bine atribuțiile. Sandu le-a spus funcționarilor că nu a observat o schimbare în comportamentul instituției și i-a îndemnat pe toți să nu fie ultimii servitori ai fostului regim. Iar pe data de 3 iulie curent, membrii Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au cerut demisia in corpore a membrilor Consiliului Audiovizualului. S-a întâmplat după ce deputații au dat aviz negativ și au respins raportul de activitate pentru anul 2018 al instituției. 

Opinia ta contează. Comentează!