/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Mai mulți locatari din câteva blocuri din sectorul Râșcani și Buiucani din Chișinău duc lupte cu o companie de construcții

missing
02 august 2019, ora 22:30

Nemulțumiți pentru că nu li se face dreptate în cazul unor construcții pe care le consideră ei ilegale, mai mulți locatari ai unor blocuri din Capitală cer procurorilor să intervină în cazul lor. Aceștia acuză foști responsabili de la primărie că ar fi ajutat mai multe companii de construcții să obțină, ilegal, terenuri în preajma blocurilor în care locuiesc.

Locatarii susțin că scandalul lor cu aceste companii de construcții durează de câțiva ani. Au bătătorit pragurile mai multor instituții, unde s-au plâns pe mai multe ilegalități, spun ei, comise, dar fără careva folos. Companiile de construcții continuă să ridice blocuri imense chiar sub casele lor:

„Nu este metrajul necesar pentru a fi ridicat un bloc. Noi ne aflăm acum în bloc de cinci etaje, următorul de nouă etaje. Între dânsele va fi construit un bloc de 11 etaje. Într-un loc care nu prevede apariția niciunui bloc. Mai mult ca atât, zona asta era declarată zonă verde”.

„Aici, cândva a fost un scuar extraordinar, scuar pe care l-am sădit noi. Scuarul l-au distrus, de aceea suntem contra construcției acestui bloc. Apa la suprafață e tare ridicată și din cauza că construiesc așa clădire, casa noastră poate să se încline, dar poate și să se răstoarne cu timpul”.

Într-o conferință de presă, locatarii l-au învinuit pe fostul viceprimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, că ar fi ajutat aceste companii să obțină ilegal autorizație de construcție, iar pe actualul ministrul al Economiei, Vadim Brânzan, că ar fi fost împotrivă să instituie moratoriu asupra construcțiilor. Cei doi nu ne-au răspuns la telefon pentru un comentariu.

„La construcțiile cărora le-au fost oferite ilegal autorizații, în mod obligatoriu trebuie să fie pus un moratoriu. Fie ca domnul Grozavu, domnul Branzan și ceilalți care ilegal ajută această companie la Primărie, să răspundă pentru acțiunile lor și să răspundă pentru semnăturile lor. Ne-am adresat peste tot ca să oprim această companie. Este imposibil”.

„Vrem să ne adresăm la Procuratura Generală, procuratura Anticorupție ca să ne vadă pe noi, oamenii simpli, dar nu agenții economici care aduc, cum ni se transmite nouă, milioane de lei în buget”.

Solicitat de TV8, șeful serviciului de presă de la Primăria Capitalei ne-a spus că a fost deja semnată o dispoziție prin care lucrările de construcție au fost sistate pentru o lună, timp în care se vor efectua mai multe investigații în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram