/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Percheziții, la „moșia” lui Evghenii Șevciuc din regiunea transnistreană. Averea fabuloasă a ex-liderului de la Tiraspol

missing
02 august 2019, ora 22:52

Averea fostului lider din regiunea transnistreană Evghnii Șevciuc ar putea fi confiscată și vândută, scrie presa din regiune. Zilele trecute, executorii judecătorești au efectuat percheziții la moșie, unde au avut acces și jurnaliștii transnistreni. 

Postul „Primul canal transnistrean” arată moșia imensă care includea o casă, garaje, grajduri și alte clădiri, precum și un lac și un râu mic. Chiar dacă Evghenii Șevciuc locuiește de mai mult timp în Sank-Petersbourg, casa acestuia nu pare lăsată de izbeliște. Aici se află un paznic și chiar un câine care alergă prin curte, toți sunt supravegheați de camerele video.

Moșia lui Șevciuc include o parcelă uriașă de pădure cu lac artificial și râu. Are două conace, un parc superb și o duzină de clădiri auxiliare, inclusiv un garaj pentru cinci mașini, o sală de sport, o cramă, un depozit de icoane, arme – 44 la număr, inclusiv cinci automate și o mitralieră, un beci, un grajd pentru cai și o sală de sport.

Chiar dacă în documente toată această avere este scrisă pe familia lui Șevciuc, cel din urmă spune că nu-i aparține nimic.

Aproape toate lucrurile de preț au fost luate. Peste tot sunt cutii goale. În locul televizorului sunt doar fire, iar într-un sarai am dat de tehnică uzată. În altă odaie sunt mai multe genți, pe care nu le-au luat, seturi de cuțite, haine și icoane, un pat din piele pentru masaj și altă mobilă care a fost luată. Nu este clar pentru ce.

Pe podea sunt mai multe cutii și huse de la arme. Un pachet întreg cu muniții. Au fost păstrate haotic, împreună cu niște baterii. Sunt de diferite calibre. În unul din safeuri a fost găsit un pistol și o legitimația expirată, eliberată pe numele lui Șevciuc.

Potrivit canalului Pervîi Pridnestrovski, în total, pe numele lui Evgheni Șevciuc au fost înregistrate 44 de arme, inclusiv o mitralieră.

Executorii judecătorești au dat și de o colecție de ceasuri pentru bărbați, cu o valoare totală de peste 300 de mii de dolari și o cantitate imensă de alcool de elită. Presa din regiunea relatează că, din câte se pare, toate lucrurile valoroase au fost scoase din casă. Au găsite mai multe cutii goale, urme de televizoare pe pereți, iar în şoproane şi magazii erau aruncate aparate electrocasnice vechi. În garaj a fost descoperită doar o mașină de safari și una mica de călătorii.

Cum a putut pentru toate astea să adune bani Șevciuc? Într-un interviu pentru RISE Moldova, Șevciuc vorbește despre sine ca despre un antreprenor.

În același interviu pentru RISE, Șevciuc a spus că se află în Sank-Petersbourg, unde și-a procurat un apartament. Acesta a fost așa-zisul lider al regiunii transnistrene în perioada 2010 – 2015. După ce pe numele lui a fost inițiat un dosar penal, acesta a fugit de la Tiraspol la Chișinău, după care, în Federația Rusă. Șevciuk a fugit din regiunea transnistreană în vara lui 2017, la un an după ce a pierdut alegerile. La sfârșitul anului 2018, așa-numita Curte Supremă a Transnistriei l-a condamnat în contumacie la 16 ani pentru cinci episoade, inclusiv corupție în proporţii deosebit de mari și abuz în serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram