Deflagrație fatală la Criuleni
Social 1 august 2019, 21:35 | 2220

Un băiat de zece ani a murit, după ce o grenada a explodat pe un teren de joacă în orașul Criuleni. Doua persoane sunt rănite. O femeie este internată la Institutul de medicină Urgentă, iar un băiat de 11 ani - la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Mama băiatului se afla la serviciu, când s-a întâmplat totul. Femeia nu știe de unde a luat copilul grenada...

Nu are o explicație nici tatăl băiatului. El ne-a spus că fiul său s-a dus de acasă pe la orele amiezii, împreună cu fratele său mai mic, după înghețată, iar după asta nu l-a mai văzut.

În terenul de joacă erau cel puțin zece copii, spun locatarii blocurilor...

O altă femeie era la balcon în momentul exploziei...

Acest bărbat a ajuns repede la terenul de joacă, unde a văzut doi copii la pământ. Unul dintre ei nu se mișca. A reușit să îl ajute pe cel, care era în viață.

Oamenii spun că băiatul s-a jucat toată ziua cu un obiect, pe care l-ar fi găsit în cotețul din curtea casei.

Tatăl băiatului afirmă că acolo nu putea fi vreo grenadă...

Imediat după deflagrație două persoane au fost transportate la spitalul raional Criuleni, iar ulterior au fost aduși la Chișinău. O femeie, care se află lângă terenul de joacă, este internată la Institutul de medicină Urgentă. Starea acesteia este stabilă. Iar un băiat de 11 ani este internat la Institutul Mamei și Copilului. El este conștient și se va rămâne sub supravegherea medicilor.

Procurorii au pornit o anchetă privind deținerea ilegală de muniții, chiar dacă în casa familiei băiatului decedat nu au fost găsite arme sau muniții.

Serviciul geniu al Armatei Naţionale atenţionează că este interzisă atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente, joaca copiilor cu diferite elemente de muniţie, cât și ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie