/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Dosarul insulinei: Șeful Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a fost demis

missing
27 iulie 2019, ora 17:20

Șeful Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ivan Antoci, a fost demis după ce ieri dimineață oamenii legii au făcut percheziții în dosarul insulinei la  (CAPCS) și la sediul companiei „Esculap Farm”, care a câștigat licitația pentru livrarea insulinei, retrasă de Agenția Medicamentului.

Amintim că Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a anunțat că a suspendat certificatul de înregistrare pentru medicamentul „STRIM” produs de compania ucraineană „Farmak”. Este vorba despre insulina injectabilă care a fost achiziționată de stat pentru a fi distribuită gratuit diabeticilor.

Decizia a fost luată după ce instituția a primit mai multe sesizări că preparatul produce reacții adverse. „În legătură cu faptul că numărul de raportare a reacțiilor adverse la acest medicament a crescut progresiv, totodată, fiind raportate reacții adverse grave”, a motivat AMED.

Compania ucraineană „Farmak” a câștigat licitația organizată de autorități în perioada guvernării democrate. Produsul „STRIM” a fost cumpărat pentru a fi distribuit gratuit pacienților din R. Moldova dependenți de insulină. Oamenii legii au inițiat un dosar penal pentru a investiga posibile ilegalități admise la organizarea licitației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram