image
Sursa foto: cnn.com

Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei; Primarul capitalei, grav rănit

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte şase, printre care şi primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

Atacul a vizat o clădire guvernamentală din Mogadishu.

Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a informat ministrul somalez al Informaţiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei ucişi se numără cinci oficiali locali.

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susţine că atentatul a vizat mai mulţi oficiali ai Naţiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informaţie nu a fost confirmată în mod oficial, scrie mediafax.ro.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul şi consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagraţiei, au anunţat surse oficiale.

„Naţiunile Unite sunt alături de poporul şi Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: