/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Renato Usatîi ar putea candida dacă vor avea loc alegeri noi în circumscripții: În Transnistria n-o să merg

missing
25 iulie 2019, ora 22:49

Președintele Partidului Politic Partidul Nostru se pregătește pentru eventuale alegeri parlamentare noi în circumscripțiile de unde au fost înaintați Maia Sandu, Andrei Năstase și Alexandr Oleinic, dacă acestea vor avea loc.

Renato Usatîi spune că a primit mai multe sugestii din partea colegilor de partid că ar putea candida fie la funcția de primar al municipiului Chișinău, fie la cea de edil al Bălțiului. „Dar astăzi ar trebui să aibă loc alegeri parlamentare în cicrumscripțiile care s-au eliberat… astăzi deja sunt trei circumscripții – unde a câștigat Maia Sandu, Andrei Năstase, a plecat Melnic (n.r. Viorel Melnic, deputat neafiliat), se vor mai elibera unele, dar cum Usatîi vrea să ajungă în Parlament, am înțeles că printr-un ONG se discută că poate să fie lăsate locurile de deputat vacante”, a declarat Usatîi la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Renato Usatîi este sigur că dacă va candida în vreo circumscripție,o va câștiga. „Oamenii au nevoie de un revizor al poporului”, spune politicianul. Dacă ajunge în legislativ, Usatîi spune că nu va împiedica activitatea actualei majorități parlamentare. „Ei nu trebuie să mă accepte, eu n-am nevoie de dragostea lor. (…) Eu am să vin și am să le dau de lucru”, a menționat președinte PN.

Renato Usatîi a ocupat funcția de primar al orașului Bălți până în anul 2018, când a renunțat la mandat pentru a fi organizate alegeri anticipate la Bălți.

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a revenit în Republica Moldova în luna iunie. Politicianul a fost întâmpinat la hotar de oamenii legii care l-au dus direct la procuratură, iar procurorii, în aceeași zi, au anulat mandatul de arestare pe numele lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram