/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Declarație: CEC nu avea dreptul să ascundă informațiile despre finanțatorii partidelor în campania electorală

missing
24 iulie 2019, ora 15:57

Comisia Electorală Centrală nu avea niciun drept să hașureze informațiile despre finanțatorii partidelor în campania electorală, incluse în rapoartele financiare ale formațiunilor politice. Despre asta a anunțat astăzi directorul Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan, care a prezentat un raport de activitate la Comisia securitate, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului.

Președintele comisiei Chiril Moțpan a întrebat de ce membrii Comisiei Electorale Centrale au  hașurat datele, motivînd că ar fi încălcate regulile de protecție a datelor cu caracter personal.

„Noi am spus foarte clar că CEC nu poate să acundă informațiile ce țin de persoanele care au făcut donații în campania electorală sau în cadrul anumitor activități ale partidului. Aceste informații se raportează CEC-ului și urmează să le plaseze pe site sau altfel să le facă publice. Centrul a venit foarte categoric pe acest aspect”, a răspuns Eduard Răducan.

Amintim că reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au hașurat datele despre locul de muncă, localitatea, domiciliul și anul nașterii ale donatorilor electorali și au refuzat să ofere aceste informații la solicitarea jurnaliștilor, făcând referire la legislația care prevede protecția datelor cu caracter personal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram