Băiatul care a fost mușcat de un câine a murit la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii
Social 18 iulie 2019, 19:52 | 4322

Copilul care a fost muscat de un caine a murit la spital. Baiatul de 10 ani din satul Goianul Nou, comuna Stauceni, a fost dus pe 12 iulie in stare grava la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din Chisinau. La cateva zile de la internare, a fost diagnosticat cu rabie.

Băiatul a fost mușcat de un câine în luna iunie, în timp ce se întorcea acasă de la o tabără de zi din satul Ciorescu. Rudele spun că el s-ar fi oprit pe stradă să mângâie un câine, iar altul l-a mușcat de piept. Zgârietură a fost dezinfectată acasă, nu la spital. Potrivit experților, rabia este o boală infecțioasă care se transmite prin mușcătură sau prin salivă direct în sângele omului.

Medicii au o singură recomandare - în toate cazurile mergeți la specialiști, căci viața este în pericol.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii este imunizarea, care se face gratuit. Potrivit specialiștilor, cel mai mare pericol îl prezintă câinii fără stăpân. În orașul Chișinău, numărul maidanezilor este de peste 3 mii. Imediat ce presa a scris despre decesul băiatului mușcat de câine, autoritățile municipale au fost puse pe jar.

Cazul băiatului răpus de rabie a fost comentat de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că livrează anual în jur de 650 de mii de doze de vaccin antirabic în municipiul Chișinău și în celelalte localități ale republicii moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie