/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Primul est-european în conducerea NATO. Mircea Geoană, numit secretar adjunct al organizației

missing
17 iulie 2019, ora 18:04

Fostul ministru de Externe al României, Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), la propunerea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. Astfel, Geoană devine primul reprezentant din Europa de Est numit în funcție de conducere la NATO.

Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller din Statele Unite, care și-a preluat poziția în octombrie 2016.

Mircea Geoană este un avocat ferm al legăturii transatlantice și va aduce o experiență îndelungată în calitate de om de stat și diplomat la acest post. El va fi primul român care va deține această poziție”, a transmis Jens Stoltenberg într-un comunicat citat de CaleaEuropeană.ro.

Secretarul general al NATO a apreciat și activitatea fostului adjunct Rose Gottemoeller: „Abilitățile diplomatice și expertiza ei în politica internațională de securitate au fost de neprețuit”.

Mircea Geoană va prelua funcția în cadrul NATO abia la mijlocul lunii octombrie 2019.

Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătura transatlantică și integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importanței contribuții a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a scris Geoană pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram