Florile cumpărate începând cu 2013 pentru Guvern au costat peste 400 de mii de lei
Politic 16 iulie 2019, 20:20 | 2471

Aproximativ 300 de mii de lei doar pentru flori. Atâția bani s-au scos din bugetul de stat pentru înfrumusețarea etajului cinci al Guvernului când prim-ministru era Pavel Filip. Cifrele se regăsesc într-un răspuns dat deputatei Blocului ACUM Platforma DA și PAS Maria Ciobanu.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Guvernului, cel mai mult s-a cheltuit anul trecut, mai exact peste 145 de mii de lei.

Din anul 2013 și până în prima jumătate a anului 2019, florile au fost livrate de una și aceeași companie, care a semnat în fiecare an contracte de achiziție cu reprezentanții Guvernului. Potrivit portalului idno.md, firma ce a livrat florile aparține Aureliei Malai. Amintim că la sfârșitul lunii iunie, prim-ministrul Maia Sandu a invitat presa la o excursie la etajul cinci al Casei Guvernului, unde erau birourile lui Pavel Filip, ale consilierilor săi, precum și cel al lui Iurie Leancă și al secretarului general al executivului. Ulterior, Leancă a declarat că nu ar fi fost vorba despre lux, iar Filip a spus că acele cabinete ar fi fost reparate și amenajate astfel de guvernarea precedentă. Potrivit Maiei Sandu, până în anul 2016, din bugetul de stat a fost scos un milion de lei anual pentru întreținerea clădirii Guvernului. În 2017, această sumă a fost majorată, ajungând până la 28 de milioane de lei. Iar în 2018, cheltuielile au fost de 23 de milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!