/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Sute de tineri au susținut astăzi repetat un examen de la BAC

missing
16 iulie 2019, ora 20:41

O nouă șansă pentru restanțierii examenelor de Bacalaureat. Astăzi, 488 de tineri au susținut  repetat examenul la limba de instruire, în cadrul sesiunii suplimentare. Majoritatea tinerilor a profitat de cele trei ore acordate și s-a reținut în sala de examinare până la ultima clipă. Totuși, unii au ieșit chiar în primele minute, lăsând foaia goală. Tinerii spun că cel mai dificil le-a fost să scrie eseul.

Paula a fost prima care a ieșit din sala de examinare a liceului Nicolae Iorga din Capitală. Tânăra nu a scris nimic, pentru că examenul i-a părut prea complicat. Momentul însă nu a întristat-o.

Paula Godonoga, absolventă: „Este și a treia oară, sperăm. În orice caz, și anul viitor mai este. 00:23-00:28 Eram mai stresată pentru că mă temeam… Așa s-a întâmplat că nu l-am dat”.

Iar Alp, fiind originar din Turcia, a picat doar examenul la limba română. Spune că a început să o învețe acum trei ani, astfel că încă îi este dificil să-și formuleze gândurile.

Alp Ungurlu, absolvent: „Eseul a fost pentru mine greu și la primul subiect nu prea am înțeles poezia. 00:52-00:57 –Câte puncte nu ți-au ajuns? –Prima dată, multe. 15 puncte nu mi-au ajuns. Nu prea înțeleg româna și îmi e greu în Moldova”.

Pe majoritatea tinerilor eseul i-a pus cel mai mult în încurcătură. Aceștia au trebuit să scrie despre dragoste, bazând-se pe două opere literare citite. „Greu a fost eseul că nu l-am scris”; „Eseul. Acolo sunt două pagini și trebuie să te concentrezi bine și să scrii…”

Chiar dacă nici măcar nu știu dacă au trecut examenul, tinerii stau cu bagajele gata. Vor să plece peste hotare, fie pentru studii, fie pentru un post de muncă: „O să plec peste hotare. În Egipt”; „Cred că undeva peste hotare o să plec să depun actele la universitate. –Ai ales deja o țară? –Încă nu, dar mi-am pus în gând Franța”; „Plec. Nu, aici nu ai unde… În România”.

La proba limba de instruire, astăzi au fost admiși 488 de candidați. Pentru a putea susține repetat examenul, în țară au fot deschise 14 centre de bacalaureat, dintre care nouă în Chișinău. Rezultatele examenelor vor fi afișate pe 24 iulie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram