/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Un tânăr, surprins de camerele de supraveghere cum pare să fure dintr-o biserică din capitală

missing
12 iulie 2019, ora 21:00

Furt, din biserică, în plină zi! Un tânăr a fost surprins de camerele de supraveghere cum intră într-un locaș sfânt din capitală, iar mai apoi iese din el cu un pumn de bani. Oamenii legii au fost alertați câteva ore mai târziu de la dispariția banilor. În total, din cutia de donații ar fi fost furați în jur de 600 de lei. Polițiștii au reușit să dea de urmele hoțului.

Tânărul a intrat în biserică în timpul amiezei. Asigurându-se că nimeni nu îl vede, a furat toți banii care erau în cutia pentru donații. Nu a știut însă că aici sunt și camere de supraveghere care îl va deconspira”, Valeria Voronin, reporteră TV8.

Potrivit imaginilor, individul a intrat de câteva ori în biserică, timp în care părea să se asigure că de lăcaș nu se apropie nimeni. Ușa nu era încuiată. Camerele din interior l-au surprins cum scotocește prin unghere și cum intră în altar. Ceva mai tîrziu, tânărul iese cu un pumn de bani, pe care-i dosește în buzunar. Conform înregistrării, furtul s-a produs în jurul orei 13. Poliția însă a fost alertată abia pe la ora 17. Oamenii legii au fost întâmpinați de preot, care le-a declarat că a lăsat biserica deschisă fără să bănuiască despre faptul că cineva ar încumeta să fure din locașul sfânt.

„Pe la 13:00. – Pe la ora 13:00? – Da. Băiatul nu a știut că sunt camere, de atâta el așa. A văzut că ușa e deschisă și se gândea că trebuie să fie cineva aici. Ba ieșea, ba intra.”

În această după amiază, polițiștii au reușit să-l rețină pe tânăr, care, în timpul audierilor, și-ar fi recunoscut vina.

S-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 24 de ani. Anterior, a mai fost judecat și tras la răspundere contravențională pentru infracțiuni similare”, Natalia Stati, ofițer de presă a Poliției capitalei.

Potrivit poliției, tânărul ar fi furat din cutia de donații în jur de 600 de lei. Suspectul va fi pedepsit contravențional și riscă o amendă de până la 3 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram