image
Sursa foto: media-azi.md

Șefii de la Teleradio-Moldova, Moldova 1 și Consiliul de Observatori ai TRM, la un pas de DEMITERE

Președintele companiei de stat „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, directorul „Moldova 1”, Ecaterina Stratan, precum și președintele Consiliului de Observatori ai TRM, Nicolae Spătaru, și-ar putea pierde funcțiile.

Conducătorii acestor instituții au fost audiați astăzi la Comisia cultură, educație, cercetare, tineret și sport și mass-media, unde au prezentat raportul cu privire la activitatea TRM în perioada 2017 - 2018 și primul semestru din 2019.

„Vorbiți de gestionarea corectă a banului public. Cunoașteți că la 10 iunie curent a fost emis un ordin prin care la trei șefi, inclusiv Olga Bordeianu și Ecaterina Stratan, li s-au acordat premii de 20 de mii de lei „pentru reflectarea echilibrată și imparțială a campaniei electorale”, a întrebat deputatul Platformei DA Maria Ciobanu.

„Acest premiu nu se referă la campania electorală. Acești bani au provenit din alte surse. Doar cei care nu fac nimic nu greșesc. Vorbesc de echidistanța companiei”, a fost răspunsul lui președintelui Consiliului de Observatori ai TRM, Nicolae Spătaru.

„Ați transformat instituția publică în una de partid și când oamenii erau în stradă și era pericol ca în orice moment să se întâmple ceva, dumnealor au considerat că la Moldova 1, televiziunea care se ține din banii contribuabililor, era muzică și fericire” a insistat Maria Ciobanu.

Membrii Comisiei au criticat dur și modul în care Moldova 1 a reflectat evenimentele din 8-9 iunie când a fost instituit noul Guvern. „De ce nu ați avut reacție imediată? Dacă luai reportajul de la dvs. și de la holding erau identice. Ați catalogat cum ați vrut: „trădători”, „uzurpatori”. Sunteți încă o tribună a holdingului și trebuie să vă dați demisia de onoare”, a menționat deputatul de la PAS Lilian Carp.

Directorul televiziunii publice a respins acuzațiile. „Pe data de 8 noi nu am catalogat nimic, am dat evenimentele în emisie directă, toate briefing-urile și conferințele liderilor politici”, a spus Ecaterina Stratan.

La sfârșitul audierilor, membrii Comisiei au votat decizia prin care consideră ineficientă activitatea companiei TRM, a Consiliului de Observatori ai TRM, și au solicitat CCA examinarea activității acestor instituții. Membrii comisiei le-au cerut șefilor acestor instituții să-și dea demisia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: