Panică la bordul unui avion
Externe 10 iulie 2019, 17:42 | 1192

Panică la bordul unui avion, în care se aflau 150 de oameni. Piloții s-au văzut nevoiți să aterizeze de urgență, după ce unul dintre motoarele aeronavei s-a oprit. Unde s-a întâmplat totul, aflați în cele ce urmează.

STATELE UNITE Avionul cu 150 de pasageri a decolat din orașul american Atlanta și se îndrepta spre Baltimore. Alarma a fost dată după ce unul dintre pasageri a observat cum o piesă din metal lovește unul dintre motoare, care ulterior s-a defectat. La scurt timp, pasagerii au simțit miros de fum, iar la bord s-a instaurat panica. Din fericire, aeronava a aterizat cu bine pe un aeroport apropiat și nimeni nu a fost rănit.

OLANDA Incident pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam. Două avioane pline cu pasageri, care urmau să decoleze, s-au ciocnit la sol. Un Airbus A320 al companiei britanice EasyJet, care pleca spre Londra, și un Boeing al operatorului olandez KLM cu destinația Madrid, au intrat în coliziune în momentul, în care se retrăgeau de la porțile de îmbarcare. Unul dintre avioane a lovit cu coada aripa celuilalt aparat de zbor, ambele aeronave fiind avariate. Din fericire, pasagerii nu au fost răniți, iar după o așteptare de câteva ore, au plecat spre destinații cu alte aeronave. Incidentul este investigat de autoritățile olandeze.

FRANȚA Decizie controversată în Franța. Guvernul de la Paris a decis impunerea unei taxe ecologice speciale pentru biletele de avion, începând de anul viitor. Măsura vine în contextul criticilor tot mai pronunțate privind poluarea generată de aeronave. Ecotaxa se va aplica tuturor operatorilor și curselor aeriene, care decolează de pe aeroporturi din Franţa și va fi cuprinsă între 1,50 şi 18 euro pentru fiecare bilet. Impozitul ecologic va genera un venit de 182 de milioane de euro, ce ar urma să fie utilizat pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport mai ecologice. 

Opinia ta contează. Comentează!