Antreprenorii au propus Guvernului mai multe soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri
Social 10 iulie 2019, 20:18 | 881

Antreprenorii vor un dialog eficient cu noua guvernare, pornind de la ideea că businessul trebuie consultat în orice proces de elaborare a actului normativ. Experții IDIS „Viitorul” au întocmit un plan de recomandări care în opinia lor ar conduce la implementarea bunelor practici în materie de business. Reprezentanții Guvernului dau asigurări că toate recomandările vor fi luate în calcul.

Documentul remis Guvernului include o listă cu nouă priorități principale pentru business. În primul rând se cere asigurarea unui dialog eficient între sectorul privat și reprezentanții puterii.

Pentru ca mediul de afaceri să prospere, este necesar un organ de control, consideră experții.

Antreprenorii speră într-o bună colaborare cu noul Guvern.

Cei care activează în transportul internațional de mărfuri spun că odată cu anularea unor acorduri stabilite anterior cu Uniunea Europeană, teritoriul Republicii Moldova nu mai poate fi folosit ca zonă de tranzit pentru unele produse alimentare.

Oamenii de afaceri văd o problemă în comasarea ministerelor de resort...

Documentul cu propuneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri competitiv, elaborat de membrii Agendei Naționale de Business în colaborare cu experții IDIS „Viitorul” a fost expediat la Guvern unde urmează să fie analizat. Reprezentanții ANB au menționat că vor monitoriza implementarea recomandărilor în practică. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie