Cer demisia șefilor Teleradio-Moldova
Social 10 iulie 2019, 21:03 | 2774

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului cere demisia președintei companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, a directoarei postului de televiziune „Moldova 1”, Ecaterina Stratan, și a membrilor Consiliului de Supraveghere al instituției publice. Solicitarea deputaților vine în urma audierii celor vizați privind activitatea companiei „Teleradio-Moldova” începând din anul 2017 până în prezent.

Primul, căruia i s-a cerut socoteală, a fost președintele Consiliului de Supraveghere a companiei publice, Nicolae Spătaru. În raportul prezentat de structură se arată că, în data de 10 iunie, unii șefi de la „Teleradio-Moldova”, printre care Olga Bordeianu și Ecaterina Stratan, s-au ales cu premii de câte 20 de mii de lei.

Iar directoarei postului de televiziune „Moldova 1”, Ecaterina Stratan, i s-a reproșat modul de reflectare a evenimentelor din zilele în care s-a schimbat majoritatea parlamentară și a fost învestit noul Guvern.

La sfârșitul ședinței comisiei parlamentare s-a cerut demisia președintei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, a directoarei postului „Moldova 1”, Ecaterina Stratan, și a membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei publice.

Într-un comunicat de presă emis de conducerea „Teleradio-Moldova”, declarațiile parlamentarilor și solicitările de demisie sunt calificate drept „presiune politică” și „o campanie de defăimare”. De menționat că, pentru activitatea companiei publice „Teleradio-Moldova”, din bugetul de stat sunt alocate anual aproximativ 140 de milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie