Centrul orașului Frankfurt, evacuat
Externe 8 iulie 2019, 15:30 | 1074

Operațiune de amploare la Frankfurt, Germania. Mii de persoane şi sute de clădiri din centrul oraşului, inclusiv sediul Băncii Centrale Europene, au fost evacuate. Aflați motivul din grupajul de știri externe.

GERMANIA O bombă americană cu greutatea de aproximativ 500 de kilograme, datând din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în centrul oraşului Frankfurt în cursul unor lucrări de construcţie. Întrucât exista un risc ridicat de explozie, bomba nu a putut fi dezamorsată pe loc, iar autoritățile au lansat o amplă operațiune de transportare a proiectilului la un poligon militar. În consecință, au fost evacuate aproximativ 17 mii de persoane şi sute de clădiri, inclusiv sediul Băncii Centrale Europene şi o grădină zoologică. Ulterior, responsabilii au anunțat că operațiunea s-a încheiat cu succes.

INDONEZIA Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a zguduit Indonezia și a provocat panică în rândul populației. Potrivit Institutului american de Geofizică, seismul a fost unul de suprafață și a avut epicentrul la 185 de kilometri de renumita stațiune turistică Manado. Mișcarea tectonică nu a provocat pagube considerabile, dar a fost urmată de o alertă de tsunami. Autoritățile i-au îndemnat pe locuitorii din mai multe regiuni să se refugieze în zonele mai înalte, dar, la scurt timp, alerta a fost anulată.

STATELE UNITE Scenă ruptă din filme în statul american Virginia, afectat de câteva zile de ploi torențiale. Un șofer care şi-a parcat maşina pe marginea drumului a rămas fără automobil după ce o groapă uriaşă a apărut în asfalt şi a înghiţit autoturismul în câteva secunde. Ploaia a umflat un pârâu, iar apa a luat cu ea pământul, aşa că asfaltul s-a prăbuşit, iar odată cu el, şi autoturismul. Poliţia a închis şoseaua, iar maşina a fost scoasă după câteva ore din groapă, distrusă aproape complet. 

Opinia ta contează. Comentează!