/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Fosta judecătoare de la Curtea de Apel Domnica Manole a fost achitată în dosarul „Referendum”

missing
08 iulie 2019, ora 21:10

Este oficial. Domnica Manole a fost achitată în dosarul penal pornit acum trei ani pe numele ei. Decizia judecătorilor vine după ce săptămâna trecută procurorul și-a retras învinuirea pentru că lipsesc elementele infracțiunii. Sentința de achitare a fost aplaudată de susținătorii fostei magistrate. La ieșirea din sala de judecată, Manole a fost întâmpinată cu flori.

DOMNICA MANOLE, EX-JUDECĂTOARE: „Cred că asta este o dovadă a faptului că organele noastre, organele de dretp, atât procuratura cât și instanțele de judecată nu mai sunt în captivitate”.

Acum, Domnica Manole urmează să înainteze toate demersurile necesare pentru restabilirea în funcție. Deocamdată, nu știe care va fi următorul pas, fie va depune cererile necesare la CSJ, fie la Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, Manole a precizat că până la sfârșitul săptămânii ar putea depune dosarul de participare pentru funcția de magistrat la Curtea Constituțională.

DOMNICA MANOLE, EX-JUDECĂTOARE: „Nu am depus la moment documentele pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, deși întrunesc toate condițiile. Mai am timp pînî la finele săptămânii să analizeze”.

Săptămâna trecută, procurorul Eugeniu Rurac a anunțat că renunță la învinuire. Atunci acuzatorul a declarat că a luat această decizie pentru că avocații au adus noi probe, care-i confirmă nevinovăția. Fosta judecătoare s-a pomenit cu un dosar penal în vara anului 2016, după ce, puțin mai devreme, a obligat Comisia Electorala Centrală să organizeze un referendum republican, inițiat de Platforma DA. Ea a fost învinuită de pronunțarea intenționată a unei decizii ilegale. Un an mai târziu, magistrata a fost demisă din funcție în baza unui aviz eliberat de Serviciul de Informații și Securitate. Dosarul privind excluderea ei din sistem a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram