/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

OSCE: Violența față de femei este insuficient denunțată la Poliție din cauza lipsei de încredere în instituții

missing
07 iulie 2019, ora 15:35

Violența împotriva femeilor din Republica Moldova este insuficient denunțată la poliție și alte organizații din cauza lipsei de încredere în instituții, precum și a lipsei de servicii specializate pentru femeile abuzate. Astfel arată un studiu al OSCE prezentat recent. Potrivit studiului, trei din patru femei, adică 76% consideră că violența împotriva femeilor este un fenomen răspândit în Moldova.

Studiul relevă că numărul mic al denunțurilor privind cazurile de violență și lipsa încrederii, dar și prevalarea violenței împotriva femeilor sunt cauzate de normele și atitudinile sociale care sporesc inegalitatea de gen.

Conform sondajului, o treime (33%) dintre femei cunosc personal pe cineva care a fost supus violenței domestice în rândul familiei și al prietenilor, iar aceeași pondere de persoane afirmă că știu victime din comunitatea lor locală.

Două din cinci femei (40%) declară că au experimentat violență fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani din partea unui partener sau unui bărbat necunoscut.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de 1.802 femei cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani din mediul rural și urban. Femeile au fost intervievate cu privire la cazurile de violență și impactul pe care acestea l-au produs în viața lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram