Până în anul 2002, Borislav Babenco a fost judecător şi vice-preşedinte al Judecătoriei sectorului Ciocana, municipiul Chişinău. Printr-un decret semnat de preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, magistratul a fost eliberat din funcţie. 

În document, motivul invocat este starea de sănătate, dar Babenco a declarat pentru Moldova Curată că „aşa au fost timpurile”. După aproape un deceniu de activitate în domeniul avocaturii, în august 2011 Babenco a revenit în sistem, în funcţia de judecător de instrucţie la Judecătoria Centru, municipiul Chişinău, pentru că „mai avea 5 luni până la pensie”, după cum a recunoscut magistratul. Trei ani mai târziu, în 2014, el a fost promovat în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău.

Cinci autoturisme, două motociclete şi o remorcă

Magistratul indică în declaraţia sa de avere pentru anul 2014  faptul că deţine trei automobile, două motociclete şi o remorcă, o parte înregistrate pe numele fiilor săi. Dintre cele 5 maşini, trei sunt de epocă, din perioada sovietică. Este vorba despre un autoturism GAZ M 21 (”Pobeda”) fabricat în 1961,  care ar valora 5 000 lei, obţinut prin donaţie de la tatăl său, un GAZ M 20 (”Volga”), fabricat în 1957 în valoare de 16 000 lei, cumpărat în anul 2009 şi înregistrat pe numele fiului său şi un GAZ 67 (maşină de teren), fabricat în 1943, în valoare de 4 000 de lei, cumpărat în anul 2011. Magistratul mai deţine o remorcă şi două motociclete înregistrate pe numele fiul său, la fel – de epocă – de tip IJ 49 fabricate în 1952.

Ultimele achiziţii de automobile ale judecătorului au fost făcute în 2011, fiind vorba despre un BMW 320, pentru care a plătit 85 de mii de lei şi o Honda CRV, cumpărată cu 90 mii lei, care are numere de înmatriculare personalizate - KBB 777.

Magistratul afirmă că a cumpărat automobilele din veniturile din activitatea de avocat. În ceea ce priveşte autoturismele de tip sovietic, Boris Babenco afirmă că una dintre ele este prima maşină a tatălui său, pe care nu a vrut să o dea la metal uzat. Judecătorul a declarat pentru Moldova Curată că tehnica este o pasiune a sa, de aceea şi-a propus să restaureze maşini vechi de tip sovietic.

„Doar una (o maşină) e făcută. Am strâns nişte hârburi am crezut că le voi face, dar nu mai reuşesc de când sunt judecător. Mie îmi place tehnica, este un hobby al meu”, a spus magistratul de la Curtea de Apel.

Totodată, Judecătorul mai deţine 16 terenuri extravilane în raionul Soroca, cu o suprafaţă totală de peste 14 ha, ultimele tranzacţii cu terenuri fiind înregistrate în 2013, când revenise deja în funcţia de judecător. Atunci 7 terenuri au fost achiziţionate prin contract de schimb. Borislav Babenco are terenuri şi în Chişinău. Este vorba despre două loturi pomicole cu suprafaţa totală de 0,1276 ha, cumpărate în 2005 şi 2007 şi un teren extravilan cu suprafaţa de 0.2199 ha.

Magistratul afirmă că terenurile din Soroca au destinaţie agricolă. Pe unele le-a moştenit de la părinţi, iar pe altele le-a cumpărat şi acum le dă în arendă liderilor locali.

Borislav Babenco mai deţine o casă cu suprafaţa de 102 m.p., în valoare de 559 393 lei, cumpărată în anul 1996, şi două garaje repartizate prin hotărâri ale preturii Ciocana, sector în care magistratul a deţinut funcţia de vice-preşedinte de judecătorie.

Acţionar în două firme care nu mai funcţionează

Judecătorul mai declară că deţine cote-părţi în capitalul social al două societăţi comerciale, despre care afirmă că nu activează, dar că nu le poate închide din cauza ”procedurilor birocratice”. Împreună cu soţia deţine o cotă de 50% din Institutul de informare-implementare "INVROMEX" şi 100% din S.R.L. "Drag-Sor-Service".

În 2014, el a declarat un venit de 104 755 lei, din salariul de la Judecătoria Centru şi  52 869 lei din salariul de judecător la Curtea de Apel Chişinău, unde a fost promovat pe parcursul anului trecut.

Salariul soţiei, care este contabil, este indicat în valoare  de 24 mii de lei, adică 2000 de lei lunar. Mai indică un venit de câte 6000 de lei de la cei doi fii ai săi, despre care a precizat ulterior că este vorba despre câte 6000 de dolari, adică 12 mii dolari în total, fiind vorba despre câştigurile acestora din programul Work and Travel.

L-a eliberat pe Baghirov

Numele judecătorului Borislav Babenco a figurat în cazul evadării bloggerului rus, Eduard Baghirov, cercetat în legătură cu evenimentele din 7 aprilie 2009. Babenco l-a plasat pe Baghirov din arest în izolator în arest la domiciliu. Imediat după asta, Baghirov a fugit din Moldova. Comisia parlamentară de anchetă formată cu această ocazie constatase că judecătorul de instrucţie, Borislav Babenco, s-ar fi făcut vinovat de evadarea lui Baghirov, dar Consiliul Superior al Magistraturii a decis ulterior că magistratul a acţionat conform legii.