/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și distrugeri la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Reacția lui Andrei Năstase după demisia lui Codreanu: „Un prim pas de reparație morală față de cetățenii capitalei”

missing
04 iulie 2019, ora 16:15

După ce Ruslan Codreanu a fost demis astăzi din funcția de primar interimar al capitalei de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare prin care salută decizia luată de către consilieri.    

„Demiterea celui care a ocupat în ultimul an în mod abuziv și ilegal funcția de primar general al capitalei constituie un prim pas de reparație morală față de cetățenii capitalei, al căror vot democratic a fost călcat în picioare de regimul oligarhic al lui Plahotniuc. Suntem tot mai aproape de normalitatea democratică dorită de oameni. În continuare voi munci și lupta ca voința liber exprimată a oamenilor să fie respectată”, a scris pe rețelele de socializare Andrei Năstase.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, Ruslan Codreanu și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar pe domeniul social și respectiv din funcția de primar-interimar al municipiului Chișinău. Codreanu a mai susținut că nu va da calificative la subiectele discutate la CMC.

Anterior, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, Ruslan Codreanu a spus că după ce rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău au fost anulate, el i-a propus lui Andrei Năstase să-l numească primar interimar printr-o dispoziție, dar acesta ar fi refuzat.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din Chișinău, care s-au desfășurat în luna iunie a anului trecut, dar rezultatele scrutinului au fost anulate ulterior de instanțele naționale de judecată, inclusiv Curtea Supremă de Justiție. Motivul invocat de magistrați a fost că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua tăcerii, într-un live pe Facebook, video care, în opinia judecătorilor, ar fi influențat rezultatele scrutinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram