Prejudicii în urma ploilor în nord
Social 3 iulie 2019, 17:50 | 1334

O ploaie cu furtună s-a abătut astăzi asupra orașului Comrat. Localitatea a rămas parțial fără curent electric. Un copac de mari dimensiuni a fost smuls din rădăcini din cauza vântului puternic. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică. Intemperiile au făcut ravagii și ieri, în localitățile din nord.

Furtuna DE IERI a afectat municipiul Bălţi și raioanele Briceni, Edineţ, Ocniţa, Râşcani, Sângerei, Glodeni şi Donduşeni. Peste 120 de case din satul Dondușeni au rămas cu acoperișurile descoperite, iar în unele locuințe s-a prăbușit tavanul. În aceeași localitate, grindina a afectat peste 300 de hectare de culturi agricole. Mai multe sate au rămas în beznă. Ploaia cu grindină a distrus mai multe terenuri agricole în raionul Briceni şi circa 100 de hectare de porumb în satul Rotunda, raionul Edineţ. În total, au fost afectate 34 de sate, a precizat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Mihail Harabagiu.

În municipiul Bălți, furtuna a doborât copaci pe firele electrice, conducte de gaz, pe o staţie auto. Au căzut copaci și pe conductele de gaze din Briceni și Edineț. Peste 30 de arbori au căzut pe marginea drumurilor din satul Clococeni, raionul Glodeni. Un stâlp de electricitate şi un copac au căzut peste două mașini, în raionul Ocniţa. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit lui Harabagiu, în localitățile afectate au intervenit peste 100 de salvatori. În context, specialiștii recomandă cetăţenilor să ocolească firele electrice căzute la pământ sau care atârnă pe piloni și copaci, și să anunțe serviciile speciale la numărul de telefon 022-43-11-11. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică în centrul și sudul Republicii Moldova. Avertizarea este valabilă până la ora 11 noaptea. Sunt prevăzute descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie