Discuții constructive la București
Politic 2 iulie 2019, 17:51 | 1720

Delegația de la Chișinău, condusă de prim-ministrul Maia Sandu, a fost primită astăzi de către președintele României, Klaus Iohannis, și prim-ministrul Viorica Dăncilă. Autoritățile de la București au dat asigurări că Republica Moldova va fi sprijinită în continuare pe calea integrării europene. ”Avem nevoie de sprijinul şi experienţa României”, a precizat după întrevederi Maia Sandu.

Iohannis a vorbit și despre deblocarea asistenței financiare pentru Republica Moldova.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că guvernul de la Chișinău este deschis pentru diferite proiecte investiționale românești.

Maia Sandu a vorbit la București despre problemele cu care se confruntă acum guvernul de la Chișinău - funcționalitatea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției, investigarea fraudelor, consolidarea interacțiunii cu societatea civilă și asigurarea independenței presei. Membrul delegației, ministrul de Interne Andrei Năstase, a scris pe facebook că a discutat cu Klaus Iohannis despre necesitatea consolidării securității la nivel regional, inclusiv la frontiera de Est a Uniunii Europene.

În cadrul discuțiilor cu delegația din Chișinău, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a vorbit despre proiecte noi, care să „susţină avansul european” al Republicii Moldova.

Un subiect al discuțiilor a vizat sporirea schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce, a precizat Maia Sandu.

Din delegația de la Chișinău au făcut parte consilierul prim-ministrului Vlad Kulminski, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS Iurie Reniță și Sergiu Litvinenco, precum și socialistul Ion Ceban. 

Opinia ta contează. Comentează!