Spectacolul „Dosarele Siberiei” va fi jucat la Teatrul „Mihai Eminescu” pe 5 și 6 iulie
Social 2 iulie 2019, 21:19 | 2971

Premieră la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Spectacolul eveniment „Dosarele Siberiei’’ va fi jucat pe 5 și 6 iulie, adică exact în zilele când se împlinesc 70 de ani de la cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia. Mai multe detalii aflăm dintr-un reportaj semnat de colegul nostru Călin Jucovschi, care a asistat la repetiții.

Spectacolul „Dosarele Siberiei’’ este montat în baza memoriilor câtorva compatrioți care au trecut prin calvarul deportărilor. Este vorba despre Ecaterina Chele, Margareta Spânu-Cemârtan și Ion Moraru. Actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”, pe care i-am surprins la repetiții, ne-au spus că sunt extrem de emoționați că joacă într-un spectacol atât de dramatic.

În acest spectacol vor juca și studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În același spectacol vor fi antrenați și câțiva copii din marea familie a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Printre ei este și Sofia Oistric.

Regizorul spectacolului, Petru Hadârcă, spune că astfel încearcă să aprindă o lumânare în amintirea oamenilor chinuiți de regimul sovietic în ținuturile îndepărtate ale Siberiei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie