Andrei Năstase cere Procuraturii Generale anchetarea unor judecători și procurori
Politic 1 iulie 2019, 21:12 | 1863

Ministrul de Interne, Andrei Nastase, cere Procuraturii Generale sa verifice activitatea unor judecatori si procurori, care ar fi implicati in spalare de miliarde si fapte de coruptie. Printre cei vizati este si seful adjunct al Procuraturii Anticoruptie, Adriana Betisor. Procurorul general, Eduard Harunjen, ne-a declarat ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat si urmeaza sa investigheze cazurile.

Într-o postare pe facebook, Andrei Năstase precizează că în cererea sa se referă la anii 2013 și 2014, când la judecătorii ar fi fost emise ordonanțe considerate părți componente ale infracțiunilor de spălare de bani prin intermediul sistemului judecătoresc și bancar al Republicii Moldova. Potrivit lui Năstase, despre toate ordonanțele respective ar fi cunoscut procurorul Adriana Bețișor, care însă nu a întreprins nimic.

Potrivit acestuia, Adriana Bețișor, împreună cu procurorul Vitalie Călugăreanu, ar fi primit 50 de mii de euro de la un inculpat, pentru a-i obține o decizie favorabilă. Procuratura Anticorupție a respins acuzațiile.

Procuratura Anticorupție a precizat că va desfășura o anchetă internă, după care va oferi toate explicațiile necesare pentru a infirma acuzațiile aduse. Judecătorii vizați nu au reacționat, deocamdată. Procurorul general Eduard Harunjen ne-a declarat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat și urmează să investigheze cazurile. 

Opinia ta contează. Comentează!