Platon a depus o plângere la CEDO
Social 1 iulie 2019, 21:30 | 1280

Veaceslav Platon, condamnat in Republica Moldova pentru escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari, a sesizat Curtea Europeana pentru Drepturile Omului cu privire la neregulile admise in dosarele sale. Totodata, avocatii acestuia au anuntat ca autoritatile de la Kiev cerceteaza penal circumstantele in care Platon a fost extradat la Chisinau in august 2016.

Avocații lui Veaceslav Platon au anunțat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, pe 21 iunie, au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care fac referire la abaterile admise în perioada anchetării și judecării afaceristului. Apărătorii lui Platon au mai precizat că dosarul depus la Înalta Curte de la Strasbourg are 5.000 de foi, în care ar fi descrise amănunțit toate încălcările drepturilor clientului lor.

Avocații s-au referit și la dosarul penal inițiat în Ucraina în privința extrădării lui Platon în Republica Moldova în august 2016.

Potrivit lui Eduard Rudenco, Platon a cerut să fie trase la răspundere mai multe persoane, printre care fostul lider de la Kiev Petro Poroșenko, care ar fi acționat la cererea fostului șef al PDM, Vladimir Plahotniuc, procurorul general și șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei de la acea vreme.

Avocații au mai declarat că Platon poate să prezinte mai multe probe despre sustragerile din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie