/VIDEO/ Dosarul lui Pavel Grigorciuc. Trei martori aduși în instanță de Sîrbu nu au văzut lovitura aplicată democratului

missing
01 iulie 2019, ora 21:59

Activistul Pavel Grigorciuc nu a scăpat nici astăzi de arestul la domiciliu. În speranța că va fi eliberat, inculpatul a invocat și declarația privind deținuții politici din Moldova, semnată săptămâna trecută la APCE. Judecătorii însă i-au respins solicitarea. La ședință, au fost audiați și trei martori, din partea acuzării. Aceștia însă nu au văzut momentul în care Pavel Grigorciuc l-a lovit pe Sergiu Sîrbu.

În fața judecătorului au fost aduși doi angajați ai localului unde a avut loc conflictul și un martor care a stat în acel moment la terasa restaurantului. Toți au spus că nu au văzut nimic și că au reținut doar discuția dintre cei doi, care pe-alocuri a fost pe un ton ridicat. Pentru jurnaliști însă nu au oferit detalii.

Până la urmă, a avut loc o bătaie sau nu? Ați văzut lovitura? – Lăsați-mă în pace.

– Ați văzut acest conflict? Ce s-a întâmplat atunci? …..

„Martorii care au fost astăzi audiați nu a văzut momentul când a fost aplicată această lovitură. Au văzut doar discuția după aceasta, care nu poate fi numită ca un conflict”, a spus avocatul Alexandru Bodnariuc.

Prezența martorilor a fost, mai degrabă, pentru a confirma prezența lui Sârbu și Grigorciuc în localul respectiv.

„Învinuirea nu este bazată numai pe declarațiile persoanei care a văzut însăși lovitura, dar pe diferite, mai multe mărunțișuri. Spre exemplu, însăși prezența persoanei acolo”. – Deci martorii de azi au confirmat doar prezența? – „Mai multor persoane că au văzut, că a fost ceva. Mă rog, consider că declarațiile sunt o probă pentru acuzare”, a explicat procurorul Sergiu Zama.

Tot astăzi, Pavel Grigorciuc a încercat să scape, din nou, de arestul la domiciliu. Apărarea a cerut revocarea măsurii de reprimare, iar un motiv invocat este declarația privind deținuții politici din Moldova, votată în cadrul APCE. Judecătorii însă i-au respins demersul.

„ Judecătorii din Moldova continuă să împartă palme comunității europene”, declară Grigorciuc.

Sergiu Sîrbu, care figurează ca victimă în acest dosar, a lipsit de la ședință. Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul. Procurorii i-au intentat dosar pentru huliganism și riscă 5 ani de închisoare. El și-a recunoscut fapta, dar spune că trebuie să fie cercetat contravențional, și nu penal pentru că lovitura nu a fost puternică.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram