image
Sursa foto: playtech.ro

Oamenii de știință cred că ne vom schimba dramatic peste 100 de ani // FOTO

Oamenii de știință au analizat efectul pe care-l are tehnologia asupra omului, iar rezultatele sugerează că ne vom schimba dramatic în viitor.

Aceștia au creat un model 3D al unui om din viitor, iar imaginea nu este deloc una plăcută. După cum ne arată modelul Mindy, oamenii din 2100 vor fi cocoșați din cauza faptului că ne petrecem majoritatea timpului aplecați deasupra laptopurilor și smartphone-urilor.

De asemenea, Mindy are mușchii gâtului mai bine dezvoltați (pentru a compensa posturii cocoșate), un craniu mai gros menit să o protejeze de radiații (de la telefon?!) și un creier mai mic ce apare din cauza stilului sedentar.

Dacă asta nu este îndeajuns, oamenii din 2100 ar putea avea mâinile încleștate din cauza telefoanelor, dar și un set dublu de pleoape ca să ne protejeze de lumină.

cum vom arătacum vom arăta

„Orele petrecute uitându-ne în jos la telefon au un efect negativ asupra spinării. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a sprijini capul”, este de părere Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics.

Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo spune că „oamenii ar putea avea o pleoapă interioară pentru a preveni expunerera la lumina excesivă sau ochiul ar putea bloca lumina albastră dar nu și celălalte lungimi de undă de culoare precum verde, galben sau roșu”.

Un alt medic, Nikola Djordjevic de la Med Alert Help, crede că felul în care ținem telefoanele poate provoca dureri în anumite puncte și astfel apare ceea ce el numește „gheara de texting” (text claw), ce se manifestă din cauza presiunii sau întinderii nervului ulnar ce trece printr-un canal bine delimitat apoi printr-un mușchi. Cauza ar fi faptul că ținem cotul pentru foarte mult timp la 90 de grade.

cum vom arătacum vom arăta

Ce să zic, viitorul nu pare să fie unul strălucit. Însă, în același timp, studiul nu pare a fi luat în considerare evoluția tehnologiei. Cine știe dacă vom mai folosi smartphone-uri în 20 de ani? Poate vom avea ochelari inteligenți sau poate informațiile vor fi afișate direct pe niște lentile de contact smart. Oricum, modelul Mindy mi se pare ridicol, dar nu eu sunt om de știință, ci cei care au creat monstruozitatea asta!

Noutăţile partenerilor

comentarii:

Din aceeaşi categorie