Lituania susține noul Guvern
Politic 27 iunie 2019, 15:53 | 1194

Lituania salută tranziția pașnică a puterii către guvernul Maia Sandu. ”Sperăm ca această coaliție va rămâne una funcțională, durabilă și angajată pe calea integrării europene”, a declarat astăzi la Chișinău ministrul de Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius, după ce a vorbit cu omologul său moldovean, Nicu Popescu. La rândul său, Popescu a subliniat că, în prezent, obținerea sprijinului european financiar și politic reprezintă o urgență majoră pentru Republica Moldova.

Nicu Popescu a declarat că a discutat cu omologul lituanian despre intensificarea relațiilor economice cu țerile membre ale Uniunii Europene.

În conferința de presă, cei doi miniștri au comentat și votul reprezentanților Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în favoarea Rusiei.

Precizăm că la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-a votat un amendament ce face posibilă revenirea Federației Ruse în această instanţă, după cinci ani de criză, când în 2014 a fost lipsită de acest drept ca reacție la anexarea peninsulei Crimeea. După câteva ore de dezbateri aprinse, urmate de aproape 5 ore de votare a amendamentelor, 118 parlamentari au votat textul, 62 împotrivă, iar 10 s-au abținut. Printre țările care au susținut inițiativa se număra Franța, Italia, Germania, Norvegia, Turcia, la polul opus - Ucraina, Polonia și Georgia. Inițiativa a fost susținută și de către doi membri ai delegației din Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!