Tranga, eliberat din arest la domiciliu
Social 27 iunie 2019, 20:43 | 3196

Andrei Tranga, proprietarul unei rețele de restaurante, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată în această seară de Curtea de Apel Chișinău. Avocatul omului de afaceri a contestat hotărârea instanței de fond, de săptămâna trecută, care l-a eliberat pe Tranga din izolatorul CNA în arest la domiciliu.

Înainte de ședință, la Curtea de Apel, Andrei Tranga le-a spus jurnaliștilor că a depus mai multe plângeri, după ce a fost plasat în arest la domiciliu, în care condamnă inacțiunile procurorului general.

Omul de afaceri susține că toate informațiile oferite în acest dosar de procurori sunt false și că aceste acțiuni s-au făcut doar cu un singur scop - de a-i prelua afacerea.

El a declarat că nici măcar nu-l cunoaște pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, despre care se spunea în denunțul anonim că urma să-i ofere mită.

În schimb, Tranga a spus că dosarul a fost fabricat la comanda Partidului Democrat, dar deocamdată nu poate da nume.

Potrivit anticorupție.md, Tranga a cerut Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror, care să cerceteze acțiunile procurorului general Eduard Harunjen, care ar fi orchestrat dosarul penal împotriva sa dar și acțiunile ilegale ale procurorilor și reprezentanților SIS, care ar fi acționat la cererea unor adepți ai PD, ca să-i preia afacerea.

Procurorul general Eduard Harunjen nu a răspuns la apel, pentru a da o replică. Andrei Tranga a fost reținut pe 25 aprilie într-un dosar penal deschis pentru șantaj, împreună cu alte cinci persoane, printre care un avocat, care ar fi avut asupra sa un pachet cu 30 de mii de euro, bani destinați unui șef de la procuratură. Procurorii susțin că ei ar fi încercat să-i ia afacerea unui alt om de afaceri, Viorel Varzari. În prezent, sunt pornite două cauze penale. Una pentru șantaj în proporții deosebit de mari, de către un grup organizat, iar a doua - pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, gruparea ar fi pretins 730 de mii de euro. Aceste acuzații a fost însă respinse de Tranga, care a spus că dosarul a fost pornit la comandă politică. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie