image
Sursa foto: privesc.eu

LUX pe bani publici: Cum arată biroul lui Leancă și câți bani s-au cheltuit pentru reamenajarea etajului 5 al Guvernului

Cu baie, bucătărie, saltele de lux și zonă de odihnă. Așa arată oficiul fostului vicepremier Iurie Leancă, situat la etajul cinci al clădirii Guvernului.

Totodată alte zeci de cabinete ale unor consilieri, dar și cel al șefului Cancelariei de Stat arată astfel.

Pentru amenajarea etajului cinci, unde avea acces doar fostul premier Pavel Filip și consilierii săi, s-au cheltuit circa 30 de milioane de lei.

„Am analizat cheltuielile Guvernului din 2013 până în 2018 și am constatat că până în anul 2016 cheltuiele de întreținere a Guvernului s-au limitat la un milion de lei, în timp de în 2017 acestea s-au ridicat la 28 de milioane de lei, iar în 2018 încă alte 23 de milioane de lei”, a declarat unul dintre consilierii premierului Maia Sandu.

„Nu s-a făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru toți angajații din Casa Guvernului, ci în special pentru cei care au stat la etajul cinci, prim-ministru și echipa sa, viceprim-miniștri…Condiții de lux, dacă ne amintim că în R. Moldova sunt instituții școlare care au viceu afară. Cred că prioritățile au fost alese greșit”, a comentat premierul Maia Sandu.

Precizăm că, după ședința Guvernului, presa a fost invitată astăzi într-un tur al transparenței cu genericul „Ziua ușilor deschise la etajul 5”.

Biroul lui Iurie LeancăBiroul lui Iurie Leancă

Biriul lui Iurie LeancăBiriul lui Iurie Leancă

Biriul lui Iurie LeancăBiriul lui Iurie Leancă

Biroul lui Iurie LeancăBiroul lui Iurie Leancă

Biroul Șefului Cancelariei de StatBiroul Șefului Cancelariei de Stat

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: