image
Sursa foto: jurnal.md

Plahotniuc, mesaj „de la distanță”: „Nu mă mai simt sigur în țara mea; Lucrez la mai multe planuri, pe curând!”

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, șef al PD, care a părăsit Republica Moldova imediat după anunțul că PD se retrage de la guvernare, a venit cu un mesaj în care spune că „lucrează la mai multe planuri” și că va reveni în curând în țară, după ce-și va „securiza” familia care este „speriată”.

„Am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni, cei care mă cunosc știu că nu-mi place odihna, știu că nu pot sta departe de proiectele noastre și de echipă. Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reușim să readucem stabilitatea în Moldova și liniștea de care cetățenii au nevoie.

În același timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, scrie Plahotniuc.

„Faptul că eu nu mă mai simt sigur în țara mea este una, eu sunt doar un om, dar faptul ca moldovenii trăiesc aceste momente de neliniște și instabilitate, faptul că siguranța lor este în pericol, că statul lor a devenit atât de fragil în câteva zile, că se uită la televizor și văd că oameni din afara țării vin și stabilesc cine cu cine trebuie să se alieze ca să conducă țara este un lucru foarte grav și periculos pentru independența RM și viitorul ei. (...) Mesajul pe care vreau să îl transmit cetățenilor este ca sunt pe baricade, voi reveni în țară cât mai curând, imediat ce familia îmi va fi în siguranță și eu voi fi în siguranță, voi munci pentru ca Republica Moldova să redevină o țară stabilă și ca oamenii să trăiască în liniște și pace. Pe curând! VP”, mai spune șeful PD.

plahotniuc mesajplahotniuc mesaj

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: