Vreme extremă în Europa
Externe 17 iunie 2019, 17:24 | 1088

Furtuni puternice au maturat Elvetia si Franta. Intemperiile au ucis doi oameni si au ranit alti 10. Vremea extrema a facut victime nu doar in Europa.

ELVEȚIA În unele regiuni din Elveţia au căzut aproximativ 50 de litri de apă pe metru pătrat. Furtuna cu rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră a dat peste cap traficul rutier, dar și cel aerian. O femeie şi-a pierdut viaţa după ce barca în care era s-a răsturnat pe lacul Geneva.

FRANȚA Vremea rea a provocat probleme serioase şi în sud-estul Franţei. Autorităţile locale au anunțat că vor declara stare de catastrofă naturală, după ce grindina a distrus culturi agricole, a spart geamurile maşinilor şi a făcut praf acoperişurile caselor. Un turist a fost ucis de un copac doborât de vântul puternic, iar alţi zece au fost răniţi.

INDIA Cel puţin 49 de persoane au murit în nordul Indiei, afectat de peste două săptămâni de o căldură extremă. Temperaturile depăşesc 50 de grade în unele regiuni. Alți 40 de oameni au ajuns la spital în stare gravă. În 2015, un val de căldură similar a provocat peste 3.500 de morţi în India şi Pakistan.

GROENLANDA În Groenlanda, gheața se topește în ritm accelerat. Numai săptămâna trecută calota glaciară a pierdut două miliarde de tone de gheață. Potrivit specialiștilor, este vorba despre o cantitate neobișnuit de mare pentru această perioadă a anului. Asta în condițiile în care cel mai amplu proces de topire a gheții are loc, de obicei, în luna iulie. 

Opinia ta contează. Comentează!