Prima şedinţă a Guvernului Sandu
Politic 10 iunie 2019, 17:57 | 1826

Guvernul Sandu a demis astăzi doi conducători ai unor instituţii de stat. Este vorba despre şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, şi despre directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Tamara Andrușca. Prima ședinţă a noului Guvern s-a desfăşurat în clădirea Parlamentului.

Prim-ministrul Maia Sandu a anunțat, în debutul ședinței Guvernului, că va trimite câte o scrisoare Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția pentru a afla opinia celor două instituții despre deciziile Curții Constituționale, pe care le califică drept arbitrare și ilegale.

Premierul Maia Sandu a venit cu un apel către reprezentanţii forţelor de ordine.

Prima pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului a fost cererea ministrului de Interne, Andrei Năstase, de a-l demite pe Alexandru Pânzari din funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei.

În locul lui Alexandru Pânzari, la şefia IGP a fost numit fostul judecător Gheorghe Balan.

Ulterior, Guvernul a demis-o pe Tamara Andrușca din funcția de director general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Interimatul va fi asigurat de către adjuncți. Prim-ministrul Maia Sandu și-a exprimat speranța că următoarea ședință va avea loc în clădirea Guvernului. 

Opinia ta contează. Comentează!