Deputații au creat o comisie de anchetă pentru investigarea fraudei bancare
Politic 10 iunie 2019, 20:54 | 3528

Parlamentul Republicii Moldova a constituit, cu majoritate de voturi, o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Comisia va avea la dispoziție trei luni pentru audierea persoanelor implicate în acest proces, precum și pentru întocmirea unui raport. Membrii structurii parlamentare au cerut acces la investigația completă a companiei Kroll.

Autorii inițiativei susțin că aceasta va permite identificarea și tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili atât de amplificarea furtului bancar și spălătoriei de miliarde, cât și pentru punerea pe umerii cetățenilor a banilor furați.

La proiectul dat au fost propuse câteva modificări.

Modificările au fost susținute de toți deputații. Înainte de vot, la proiectul de hotărâre s-au referit și alți parlamentari. Primul a fost socialistul Vladimir Golovatiuc.

Structura va avea nouă membri: câte trei din partea PSRM și Blocului ACUM, iar alte trei locuri au fost lăsate vacante pentru opoziție. Din partea Blocului ACUM au fost delegați Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp. Din partea PSRM - Vladimir Țurcan, Vladimir Golovatiuc și Adrian Lebedinschi. Președinte al comisiei a fost ales Alexandru Slusari, vicepreședinte - Vladimir Golovatiuc, iar secretar - Lilian Carp. Înainte de votarea componenței comisiei, fiecare membru a declarat că nu este în conflict de interese. 

Opinia ta contează. Comentează!