PSRM continuă discuțiile
Politic 6 iunie 2019, 15:28 | 1124

Partidul Socialiștilor va purta în continuare discuții cu Blocul ACUM Platforma DA și PAS, dar nu renunță la obiectivele anunțate anterior. Totodată, PSRM va examina propunerile PD, lansate până la această dată. Anunțul a fost astăzi, după ședința extraordinară a Comitetului executiv politic al PSRM, printr-un comunicat de presă. O decizie finală va fi făcută publică mâine.

COMUNICAT DE PRESĂ AL PSRM

PSRM va continua să poarte discuții și va insista pe deciziile Consiliului republican din 12 aprilie 2019: pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor din domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului, revenirea la împuternicirile președintelui Republicii Moldova, care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016, partajarea responsabilității în procesul de guvernare, votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanâi, președintele Partidului Socialiștilor, iar în Guvern, domeniile politica externă, ordinea publică și apărare (inclusiv ministerele de resort – ministerul de Externe, ministerul de Interne și ministerul Apărării), dar și domeniul reintegrarea țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova. În scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul republican, astăzi pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de Partidului Democrat în vederea depășirii crizei politice.

sursa: socialiștii.md

Totodată, PSRM a menționat că decizia finală va fi luată mâine, 7 iunie, la ora 15:00, la ședința Consiliului republican al formațiunii. 

Opinia ta contează. Comentează!