Cu dosare după proteste
Social 6 iunie 2019, 20:14 | 3109

Directorul unei firme de colectare a metalului uzat, Valentin Eșanu, s-a pomenit cu trei dosare, după ce în 2014 a vorbit despre monopolul la exportul metalelor feroase şi neferoase din Republica Moldova. Examinarea unui dosar din trei a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. La proces, Eșanu a fost adus înconjurat de polițiști.

Deși ședința a fost una publică, echipei Jurnal TV i-a fost interzis să filmeze.

La scurt timp, Eșanu a solicitat intervenția medicilor, pentru că se simțea rău, iar ședința a fost amânată. Examinarea dosarului a ajuns la etapa dezbaterilor judiciare, chiar dacă omul de afaceri nu a fost audiat.

Lui Eșanu i se incriminează că a ridicat un gard pe un teren străin. Avocații spun că proprietarul acestuia nu a fost audiat.

Judecătorul Igor Bațalai a refuzat să ne spună de ce persoana care ar fi adevărata proprietară a gardului nu a fost audiată.

Plângerea vine din partea unui vecin de-al lui Valentin Eșanu, om de afaceri și el.

Fostul președinte al Parlamentului, vicepreședintele PD, Andrian Candu, a negat anterior acuzațiile. El a declarat că nu cunoaște niciun om cu numele Eșanu și că nu ar fi dat nimănui comandă ca să îi fie deschise dosare. Omul de afaceri Valentin Eșanu este cunoscut în spațiul public de la începutul anului 2014. Atunci, el, împreună cu mai mulți angajați ai întreprinderii, pe care o conduce, a organizat mai multe proteste, cerând lichidarea monopolului la exportul metalelor feroase şi neferoase din Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie