/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Maia Sandu, după ce PAS își asumă votarea unui speaker al socialiștilor: „În continuare există neîncredere față de PSRM”

missing
05 iunie 2019, ora 22:14

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, declară că în continuare există neîncredere față de Partidul Socialiștilor deși în această după amiază Consiliul Politic Național al partidului a decis că-și asumă votarea unui președinte de Parlament înaintat de socialiști. „Dacă o să facă un angajament public și cineva din fracțiunea socialiștilor sau Igor Dodon vor vrea să rupă acest angajament, atunci o să vadă o țară întreagă”, a declarat politiciana la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Ne dorim să facem totul, inclusiv să ne asumăm niște riscuri, inclusiv de imagine (…). Riscurile pentru țară sunt mult mai mari decât riscurile pentru un partid sau altul”, a menționat politiciana.

Maia Sandu a explicat că formațiunea ei încearcă să identifice soluții în această situație dificilă. „Pornind de la rigiditatea lor, că președintele Parlamentului trebuie să fie de la ei, fără să se voteze legile înainte, noi am hotărât să mai facem un pas, să ne mai asumăm un risc”, a accentuat lidera PAS.

Președinta PAS spune că acum o să se vadă dacă fracțiunea socialiștilor e curajoasă și dacă liderul informal al PSRM, Igor Dodon, n-o să-și schimbe opiniile.

Potrivit ei, dacă socialiștii nu vor merge până la capăt în această inițiativă, atunci se dovedește că sunt controlați.

Maia Sandu spune că vineri sau sâmbătă ar putea să aibă loc ședința legislativului în următoarele zile Curtea Constituțională va pronunța decizia potrivit căreia termenul pentru investirea unui nou Guvern expiră pe 9 iunie.

Membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de azi că își asumă votarea unui speaker propus de PSRM. Decizia a fost luată cu votul a 46 din cei 47 de membri ai Consiliului Politic Național al PAS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram